Om Nätverket Medskapande ledarskap i praktiken

Initiativet Medskapande ledarskap i praktiken tas av Kajsa Balkfors och David Ershammar, som i samarbete med andra praktiker och aktörer i det svenska och internationella nätverket arbetar för att genom utbildningar, träning och strategiskt förändringsarbete  bygga kapacitet för gränsöverskridande samarbete, meningsfulla samtal och medskapande ledarskap.  

Samtal runt träd

Kontakt

E-post: info@mlip.se
Telefon: 070-7166089 (David Ershammar)

 

 

Några initiativ

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL har sedan 2012 möjliggjort för sina medlemmar, kommuner och landsting, att på ett lätt sätt ta till sig kunskap och färdigheter i Medskapande ledarskap. De har arrangerat tre st 3-dagars utbildningar. Nu arbetar flera kommuner, föreningsnätverk, m.fl med att använda Medskapande ledarskap i deras arbete med förnyelse.

I maj 2015 samlade SKL toppolitiker och högsta tjänstemän från 24 kommuner för en två dagars workshop kring frågor hur man bättre kan möta komplexa samhällsutmaningar genom en medskapande praktik.  

Masterutbildningen Leadership for sustainability vid Blekinge Tekniska Högskola har i fem år varit värdar för en Art of Hosting träning som samlar unga och mer erfarna från hela världen. Se det inspirerande resultatet av 2015 års utbildning.

Sverige 3.0 använder tankemodeller och metodik från Medskapande ledarskap i sitt initiativ att skapa möten och samtal om ett framtida Sverige som tillhör alla. Till www.sv3rige.se

 

Initiativet Medskapande ledarskap i praktiken tas av Kajsa Balkfors och David Ershammar. 

Kajsa Balkfors är förändringsledare och kulturentrepenör. Utifrån sin bakgrund som medgrundare och VD för Cirkus Cirkör hjälper hon organisationer att samarbeta kreativt och över gränser. Hon är konsult för Unleash och arbetar även vid Stockholms konstnärliga högskola med fokus på entrepenörskap. Hon är tongivande utbildare i Medskapande ledarskap/Art of Hosting i Sverige.

David Ershammar är socionom och processkonsult och arbetar utifrån Omtänk utveckling med innovation för smartare välfärd och social förändring Han har sedan år 2000 arbetat med medskapande förändring i föreningslivet, i statlig utredning, som ledare för nationella vårdutvecklingsprojekt och som strateg inom Region Skåne. Våren 2015 tillbringade han i Kufunda, en "learning village" kring Medskapande ledarskap/Art of Hosting i Zimbabwe.

Nätverket Medskapande ledarskap i praktiken är licensierat under Creative commons Erkännande-IckeKommersiell 2.5 Sverige. MLIP är en del av det internationella nätverket kring Art of Hosting (www.artofhosting.org) som arbetet är baserat på.